Van Advies tot Plaatsing

Warmtepomp Friesland

Warmtepomp Friesland

Ben je op zoek naar een warmtepomp in Friesland? ET-F helpt je graag bij je zoektocht. Dankzij warmtepompen verwarm je jouw huis in Friesland met stroom in plaats van gas. Dat bespaart veel kosten. Maar hoe werkt een warmtepomp precies en waarom is het dé volgende stap in verduurzaming? Lees snel verder, of neem direct contact op met de specialisten van ET-F.

Installatie warmtepomp

Warmtepomp laten installeren in Friesland

Koop je een warmtepomp bij ET-F? Dan installeren wij hem ook direct voor je. Energie Techniek Friesland is werkzaam in heel Friesland. Onze ervaren installateurs komen graag bij je langs om de warmtepomp te installeren. Wil je daarna een jaarlijkse controle inplannen? Dat doen we graag voor je. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over je nieuwe warmtepomp in Friesland. Energie Techniek Friesland neemt je alle zorgen uit handen. Meer weten, of vragen? Neem contact op met ET-F.

Wie is Energie Techniek Friesland?

Het hoofdkantoor van Energie Techniek Friesland is in Sexbierum, maar onze gecertificeerde installateurs zijn overal in Friesland werkzaam. Ze bieden al meer dan 20 jaar topservice aan particuliere en zakelijke klanten. Van warmtepompen en warmtepompboilers, tot laadpalen en airconditioning in Friesland. Je kunt het zo gek niet bedenken, of wij kunnen het. Ben je benieuwd naar wat ET-F voor jou kan betekenen? Neem dan vandaag nog contact op met onze specialisten en plan je afspraak in. We komen graag bij je langs voor een persoonlijke kennismaking en advies op maat.

Hoe ziet een installatie bij ET-F er uit?

  1. Adviesgesprek en beoordeling technische haalbaarheid
  2. Offerte + verduurzamingsplan
  3. Installatiewerkzaamheden binnen- en buiten
  4. Inbedrijfstelling en instructie
  5. Nazorg leveren, is alles naar wens?

Een warmtepomp helpt je besparen

Met een warmtepomp zul je jouw jaarnota flink zien zakken. Je verbruikt namelijk veel minder gas. Dat maakt het de investering waard. Je verdient een warmtepomp in Friesland gemiddeld in 7 tot 15 jaar terug. De snelheid hangt natuurlijk af van je huidige energieverbruik en de aanschafprijs van jouw nieuwe warmtepomp. 

Wil je extra profiteren van de voordelen? Investeer dan ook direct in zonnepanelen. Zo stap je slim en eenvoudig af van het gas. 

Geld lenen voor Verduurzaming?

Maak gebruik van de ISDE-subsidie of het warmtefonds

Wist je dat de lokale gemeente en overheid in Friesland bijdraagt aan jouw nieuwe warmtepomp? Maak gebruik van de ISDE-subsidie. Deze subsidie keert een deel van jouw investering aan je uit. Liever een lening? Maak dan gebruik van het warmtefonds en sluit een duurzaamheidslening af tegen 0% rente. Meer lezen? Je ontdekt het op de website van het warmtefonds

Kies je voor een warmtepomp of warmtepompboiler?

Zoek je een warmtepomp of warmtepompboiler in Friesland? Dan staat Energie Techniek Friesland voor je klaar. Onze ervaren specialisten zijn werkzaam in heel Friesland. We komen graag bij je langs om de mogelijkheden te bespreken. Weet je niet zeker of je een warmtepomp wilt, of een warmtepompboiler? Laat ons je adviseren. 

Met een warmtepompboiler verwarm je het tapwater. Een warmtepomp vervangt je verwarmingssysteem thuis. Wil je beide? Misschien is een hybride warmtepomp dan iets voor jou. De specialisten van ET-F leggen je haarfijn uit wat het verschil is en welke warmtepomp het beste is voor jouw situatie. Neem daarom vandaag nog vrijblijvend contact met ons op. 

Alle Diensten van ET-F BV

Infrarood verwarming installeren

Elektrische laadpalen installeren

Energieopslag thuisaccu’s plaatsen

Zonnepanelen plaatsen

Airco voor thuis

Warmtepompen

Warmtepompboilers

Veelgestelde vragen over warmtepompen:

Waarom kies ik voor een elektrische warmtepomp?

Een all electric warmtepomp werkt enkel en alleen met elektriciteit. De warmtepomp wordt vaak in combinatie met zonnepanelen op het dak gebruikt, om zo van het gas af te stappen. De meeste warmtepompen zijn volledig elektrisch. Enkel hybride warmtepompen gebruiken andere bronnen, zoals de traditionele gas- of olieketel.

Hoe duur is een warmtepomp?

Er zijn allerlei verschillende soorten warmtepompen. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de 4.000 en 25.000 euro, inclusief installatie. Subsidies kunnen de kosten voor een warmtepomp verlagen. In theorie is de lucht/luchtwarmtepomp het goedkoopst en de grond/water warmtepomp het duurst.

Heeft een warmtepomp veel onderhoud nodig?

Een warmtepomp heeft over het algemeen vrij weinig onderhoud nodig. Een jaarlijkse controle door een specialist wordt aangeraden. Energie Techniek Friesland biedt pakketten aan inclusief onderhoud en garantie.

Hoe milieuvriendelijk is een warmtepomp?

Een warmtepomp is zeer milieuvriendelijk. Een warmtepomp:

  1. Verlaagt de CO2-uitstoot.
  2. Heeft een hoge energie-efficiëntie.
  3. Gebruikt hernieuwbare bronnen.
  4. Helpt bij de vermindering van fossiele brandstoffen.
Waarom hoor ik soms dat bij vorst een warmtepomp het niet op temperatuur krijgt?

Vooral in de beginperiode werden veel warmtepompen geïnstalleerd, maar niet altijd goed afgesteld. Hierdoor kan het gebeuren dat een warmtepomp het moeilijk heeft om de juiste temperatuur te bereiken. Onze gecertificeerde monteurs zorgen daarom dat alles op de juiste manier wordt ingeregeld voordat ze vertrekken. 

Hoelang gaat een warmtepomp mee?

De levensduur van een warmtepomp hangt af van het juiste onderhoud en of de installatie correct is gedaan. In theorie gaat een warmtepomp 15 jaar mee. In de praktijk wel 20 jaar of langer. Toch kennen we ook gevallen waar een warmtepomp door verkeerde instellingen en pendelgedrag na 5 jaar versleten was!